RANGI RURU SCIENCE

Client: Rangi Ruru Girls' School

Project category: Education

Location: Christchurch, New Zealand

Status: Completed 2013

This was the largest and the first new building completed by Rangi Ruru in a staged replacement of buildings adversely affected by the seismic event of 2010 and 2011. The campus is a compact inner urban Girls School in Christchurch New Zealand, within the context of a low rise residential neighborhood and a picturesque mansion proportion weatherboard administration building at the heart of the school.

 

The building creates a series of science labs configured linearly with adjoining breakout spaces for self-paced, collaborative and incidental learning, and showcases the sustainable solutions integrated into the building.

 

The building is a celebration of the resilience of the people of Christchurch and their commitment to excellence in learning for the next generation in the 125th year of the Schools history.

RANGI RURU SCIENCE