McILDOWIE   PARTNERS

ARCHITECTS & INTERIOR DESIGNERS

 

RANGI RUR GIBSON CENTRE

RANGI RURU GIBSON CENTRE

Client: Rangi Ruru Girls' School

Project category: Education

Location: Christchurch, New Zealand

Status: Completed 2014

The smallest of 4 major new buildings in the reconstruction of Rangi RuRu, the Gibson Centre houses the School’s library, learning commons and IT support. With an elliptical plan and glass façade and aluminium fin shading devices the building sits like an illuminated gem amidst the more robust, earthquake resistant academic buildings.

 

The building is deliberately set within a landscaped enclave, further reinforcing its role as an island of learning.

 

Lit from a large central skylight, the interiors are colourful and friendly and invite collaborative work with large modular amphitheatre seating and book display set out in multiple non-traditional formats. The educational focus is on innovative and creating thinking and expressed overtly in the form and design of the building.

 

McILDOWIE   PARTNERS

ARCHITECTS & INTERIOR DESIGNERS