McILDOWIE   PARTNERS

ARCHITECTS & INTERIOR DESIGNERS

 

CEED EARLY LEARNING CENTRE

Client: Ballarat Grammar School

Project category: Education

Location: Ballarat, Australia

Status: Completed 2012

This is a flagship project for Ballarat Grammar featuring bright, natural and interactive learning spaces for children aged 6 months to 5 years.

 

The site is narrow to ensure that the playing surfaces of the adjacent Sports Oval are not compromised.  Safety of young children on the edge of an arterial road was a critical design issue.

 

The building is a striking, contemporary expression of a child’s view of life, with colour, texture, and materials woven together in a distinctive building that blends well with the traditional red brick of the Main Campus.

McILDOWIE   PARTNERS

ARCHITECTS & INTERIOR DESIGNERS